Проектування та дизайн інтер’єру для створення успішного ресторану

розміщено в: статті | 0

Успішний ресторан – той, який надає відвідувачам найкращу їжу, обслуговування та атмосферу. При проектуванні ресторану чи кафе, в першу чергу потрібно визначитися з видом закладу (ресторан вишуканої кухні, бістро, кав’ярня, кафе-бар тощо).

1 Бренд

Однією з найважливіших частин концепції дизайну є ідентифікація бренду та вибір маркетингової стратегії, інакше ваш ресторан може виявитися «одним із багатьох». Якщо ви плануєте рекламувати свій новий ресторан як прекрасний обідній заклад, він повинен бути зовсім іншим, що відрізняється від іншого ресторану поблизу. Для створення виняткової атмосфери, у відповідній формі бренду має бути: представлено меню, підібрано тарілки, столові прилади, столову білизну, меблі та інші предмети інтер’єру.

2. Розташування

Ресторан не обов’язково має бути у центрі міста, він може бути і в ізольованій його частині. Якщо у вас правильна маркетингова стратегія – ваші клієнти все одно захочуть здійснити поїздку. Таким чином, чудовий ресторан може бути виконаний у перероблених будинках, таких як старі будинки, промислові склади та інші унікальні споруди.

3. Проектування ресторану

Проектування ресторану потребує ретельного поєднання практичності, фізичних та психологічних потреб дизайну: враховувати потоки персоналу та відвідувачів; позначити області у вашому проекті для зони очікування, їдальні, бару, підготовчих та кухонних зон, зон для миття посуду, зони зберігання та відправлення, додатково можете позначити офіс, ванну кімнату або кімнату для відпочинку.

Перед проектуванням планування ресторану вам необхідно визначити, скільки людей буде у будь-який момент часу в день. Після встановлення посадкового місця можна почати визначати розміри санвузлів, барів, сховищ та інших зон.

Щоб отримати кращий дизайн закладу, ви повинні створити докладний проект вашого ресторану і вивчити потенційні плюси і мінуси вашого проекту очима менеджерів, шеф-кухарів, бізнесменів і барменів.

4. Музика

Хороша музика може стимулювати апетит ваших клієнтів. Якщо ви вирішите створити живу музику, обов’язково проконсультуйтеся з дизайнерами.

5. Прекрасне столове освітлення

Освітлення – найважливіша частина їдальні. Це не лише створює настрій, а й загальну атмосферу у закладі. Правильно створений дизайн освітлення може створювати окремі зони на великій площі, гарне зовнішнє освітлення може залучити потенційних клієнтів до вашого ресторану.

6. Отоплення та вентиляція

Неправильне опалення та вентиляція можуть відштовхнути ваших відвідувачів. Важливо використовувати належні кондиціонери в установі та вентиляцію – особливо в ресторанних кухнях, тому що вони виробляють велику кількість диму та запахів протягом дня.

7. Проектування вікон

Важливо враховувати розташування вашого ресторану, наприклад ресторан, який спеціалізується на сніданку, може проектувати вікна на східній стороні будівлі. Прекрасний обідній заклад на березі моря може орієнтувати свою їдальню на захід, щоб побачити найкращі види заходу сонця.

Ви також можете розглянути шлях сонця протягом дня. Розміщення великих віконних порталів на південній стороні може спричинити ефект склопакета у вашій установі. Правильно проектуючи свій заклад, ви можете отримати ефект пасивного охолодження. Це значно знизить витрати на електроенергію та кондиціонери.
 

Багато успішних ресторанів, як правило, досить прості та розкішні по дизайну, основна мета якого – вразити гостей тонкими деталями та приголомшливою атмосферою, щоб вони поверталися знову. Дизайн ресторану може бути дуже складним завданням, використовуйте ці ключові моменти, щоб отримати найкращий результат.